diumenge, 6 de juny del 2010

Un recurs pedagògic per als infants amb NEE: EL PLA INIDIVIDUALITZAT

Tots aquells infants amb necessitats educatives especials (NEE) que es troben dins de l'escola ordinària, però que a través dels seus recursos, mesures ordinàries no poden cobrir les necessitats d'aquests infants.

Es deriva com un cas a tractar, plantejant així un altre recurs, el PI, per tal que cada un dels infants amb algun tipus de discapacitat pugui gaudir d'un ensenyament adequat al seu un ritme d'aprenetatge.


S’elabora quan s’ha considerat que per el progrés de l’infant són insuficients les adaptacions incorporades a la programació ordinària. Per tant, sorgeix arran d’una demanda per part del tutor/a, o d’un dictamen, oficial, d’escolarització, o bé, d’un informe psicopedagògic.

Què és?

El PI, és aquell conjunt d’ajudes, suports i adaptacions que l’alumne/a pugui necessitar en qualsevol moment de la seva etapa escolar. Consisteix en canviar o modificar els objectius, els continguts de la programació establerta, per tal que s’adeqüin a les seves capacitats i possibilitats d’aprenentatge.

Qui el fa?

Aquest pla és elaborat per l’equip de mestres o professorat i altres professionals que participen en l’Atenció educativa de l’alumne/a, coordinats amb el tutor/a. Aquest/a serà la responsable de fer-ne el seguiment al llarg del curs. I l’EAP, equip d’assessorament psicopedagògic, en prendrà part d’aquesta elaboració i seguiment del procés sempre que sigui necessari.

Té un temps determinat?

La durada d’aquest PI el determina l’equip que l’elabora. Es pot finalitzar en qualsevol moment, sempre hi quan hi hagi justificació i acord entre tots.
Per tant, té una data d'inici, però no una data de finalització.

Qui oferirà aquesta ajuda?

Aquesta mesura extraordinària l'oferirà o un psicopedagog, o bé, un mestre d’educació especial, on solament hi haurà l’alumne en concret. I serà donada en una aula de reforç, per poder oferir-li una atenció més especialitzada.

2 comentaris:

Txa ha dit...

Com a educadora social, em sembla molt interessant aquest blog! m'ho apunte, per anar consultant de tant en quant, té molts continguts interessants, Gràcies!!

Una BoNa P¡nzeLlada!!! ha dit...

Hola Txa! moltes gràcies! ens alegrem de que t'agradi el blog i de que et sigui útil per tot allò que necessitis! Anirem penjant més coses!

Merciii

Publica un comentari a l'entrada