dimecres, 12 de maig del 2010

Milers d'activitats i idees en JClic!



Que és el JClic?

JClic esta format per un conjunt d'aplicacions informàtiques, que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives, és una eina molt útil per a la creació d'activitats didàctiques per als vostres alumnes, com ara, trencaclosques, associacions, exercicis de text, paraules creuades, i moltes més que podreu trobar o crear de noves!

Les activitats es solen presentar agrupades en projectes, i en seqüències, d'aquesta manera indiquen l'ordre en que les podem presentar.

JClic esta desenvolupat en la plataforma Java, (eina de programació que serveix per crear aplicacions informàtiques).


Components

JClic esta format per quatre aplicacions:

  • JClic applet
    Un "applet" que permet incrustar les activitats JClic en una pàgina web.

  • JClic player
    Un programa independent que una vegada instal·lat permet realitzar les activitats des de el disc dur del ordenador (o des de la xarxa) sense que sigui necessari estar connectat a Internet.

  • JClic author
    La eina d'autor que permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva.

  • JClic reports
    Un mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes per els alumnes.


L'antecessor de JClic és Clic, una aplicació que des de 1992 ha sigut utilitzada per educadors y educadores de diversos països.

Els objectius perseguits al iniciar el projecte JClic són:

  • Fer possible l'us d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.

  • Mantenir la compatibilitat amb les aplicacions Clic 3.0 existents.

  • Fer possible el seu us en diverses plataformes i sistemes operatius, com ara Windows, Linux, Solaris o Mac OS X.

  • Utilitzar un format estàndard i obert per a l'emmagatzematge de les dades, amb la finalitat de fer-les transparents a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.

  • Ampliar l'àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de las activitats creades.

  • Recollir les suggerències de millora i ampliacions que els usuaris van enviar.

  • Fer possible que el programa puga anar ampliant-se a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.

  • Crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo

a les característiques dels actuals entorns gràfics de usuaris.


La descàrrega i instal·lació d'aquest programa us permetrà gaudir de cents de jocs educatius per a les diferents àrees de totes les etapes.

Per instal·lar-lo, heu de seguir les passes que s'indiquen a la Web de JClic. Si no teniu el programa Java en el vostre ordenador, durant el procés d'instal·lació de JClic podreu descarregar-lo al vostre ordenador i instal·lar-lo.

Una vegada instal·lat JClic i Java, exploreu la pàgina d'activitats de JClic i elegiu la que vulgueu instal·lar en el vostre ordenador, descarregueu-la i la tindreu en la Biblioteca General del Programa JClic en 10 segons, una vegada instal·lada en el vostre ordenador ja no cal que estigueu connectats a Internet.


En aquesta pàgina podreu cercar les activitats que us interessin, a nosaltres ens ha entusiasmat aquest programa, podeu extraure moltes idees! Però també podeu animar-vos a crear les vostres pròpies activitats i així serem MÉS ORIGINALS!

http://clic.xtec.cat/db/listact_es.jsp


Us passem alguns links d'activitats que ens han semblat interessants, encara que hi ha moltissimes i ficant-vos a la pàgina de dalt podreu realitzar la cerca, segons les vostres preferències o necessitats. No oblideu que heu d'instal·lar el programa (seguiu les passes que us hem donat més amunt per fer-ho).


Activitats:

Juguem amb la música, per a ed.Infantil:

http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=1385

Juguem amb els colors a P3:

http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=3572

El conte dels nombres:

http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=1307

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada