dimarts, 11 de maig del 2010

Viatgem amb els llibres de la Prestageria!

Benvinguts a la prestatgeria digital de la XTEC
Descobrim què és i com començar a treballar-hi...
* Servei que permet crear llibres virtuals amb aportacions de diferents persones.
És un servei destinat als centres docents, el qual permet escriure llibres de manera col·laborativa a través d'Internet. Aquest servei està a l’abast de tots els centres proporcionant així, un compte per a cada un d’aquests. A través d’aquest compte, els centres poden crear llibres virtuals i assignar-ne l'administració a diferents usuaris.

Aquest centre però, també està obert a altres persones no docents, però si que han de tenir un compte de correu XTEC per poder accedir i afegir continguts als llibres. I els administradors de cada llibre poden decidir si accepten els canvis proposats per a aquestes persones, és a dir, si els publiquen o els descarten.
Per poder fer ús d’aquest servei, cal que la persona amb accés a la contrasenya del correu XTEC del centre completi el formulari d'inscripció. Una vegada completada la subscripció, es poden crear llibres nous.
Per saber més coses sobre els llibres compartits de la XTEC, podeu consultar els capítols d'aquest llibre.
Si teniu suggeriments de millora del sistema o detecteu errors de funcionament, podeu enviar un missatge de correu electrònic a l'adreça: llibres@xtec.cat.

Com funciona...?
Tots els llibres poden presentar-se en diferents idiomes i formats.
Respecte als centres docents, cada un pot tenir tants llibres com cregui oportú, i en cadascun d’ells s’hi pot crear tants capítols com es vulgui. Els capítols estan formats per pàgines que corresponen a les entrades del llibre.


Atenció!
Només els centres i els CRP, identificats mitjançant l'adreça de correu del centre i la contrasenya corresponent, poden crear llibres i designar un usuari/ària XTEC que els administri.

Els llibres es divideixen en capítols. Per a cada un d'ells, es poden definir 4 tipus d'accés per a un usuari/ària, que són: Sense accés (cal entrar prèviament i ser una persona autoritzada), Només lectura, Pot publicar amb aprovació prèvia i Pot publicar SENSE aprovació prèvia. Així doncs, diferents persones poden escriure diversos capítols simultàniament.
Totes aquelles persones que estiguin interessades en veure el contingut dels llibres poden entrar a l'aplicació, amb l’excepció dels capítols sense accés.
El catàleg de llibres digitals conté la relació de llibres actius. Des de la pàgina inicial, s'hi pot accedir fent clic a l'opció Catàleg digital.

PASSOS A SEGUIR PER A L’ACTIVACIÓ DEL SERVEI:
La prestatgeria digital està destinada a la comunitat educativa de Catalunya.
Per accedir a aquest servei, cal activar-lo prèviament:
1. El menú de la pàgina inicial permet accedir al formulari, clicar a l'opció Inscriu-te al servei.
Important: l'opció d'inscripció al servei només apareix quan s'ha entrat a l'aplicació dels llibres amb un nom d'usuari/ària corresponent a un centre docent, un CRP, un servei educatiu o a alguna altra entitat pública relacionada amb la docència i el Departament d'Educació.
2. Heu d'indicar el codi de centre i la contrasenya del correu XTEC. Aquestes
dades es fan servir per verificar la vostra identitat. Cal que llegiu les condicions d'ús, marqueu la casella d'acceptació i cliqueu al botó Envia.

Seguim amb la creació de llibres nous

El procediment de creació de llibres nous és senzill. Una vegada s'hagi entrat a la prestatgeria digital, l'opció Crea un llibre nou permet accedir al formulari.


Es demanen les dades següents:
1.Títol del llibre
2.Idioma: català, castellà, anglès o francès
3.Descripció del llibre
4.Estil o aparença
5.Col·lecció: agrupa llibres de temàtica relacionada
6.Descriptors: llista de paraules separades per comes que descriuen la temàtica del llibre. No poden contenir accents ni caràcters especials
7.Correu XTEC de la persona que administrarà el llibre
8.Contrasenya que es farà servir per accedir a l'administració del llibre: no ha de coincidir necessàriament amb la del correu de l'usuari/ària (això permet crear llibres i assignar-los a terceres persones)
9.Indicar que s'accepten les condicions d'ús

Un cop introduïda tota aquesta informació, en clicar al botó Entra llibre, s'enviarà un correu a l'administrador/a en què se l'informarà de la creació d'un llibre i de les dades d'accés per a l'administració.

Encara que el llibre ja ha estat creat, no s'activarà fins que l'administrador/a doni per vàlid el seu llibre. Si l’administrador està d’acord en la seva creació farà clic a l'enllaç inclòs en el correu electrònic. I el seu llibre serà publicat.

Aquí teniu una mostra de les fonts originals, on podreu fer les consultes per qualsevol dubte:
http://phobos.xtec.cat/llibres/llibres_1/llibre/index.php?section=3&page=5
Exemple d'un capítol d’un llibre CARPE DIEM:
http://phobos.xtec.cat/llibres/a8053169_75/llibre/index.php?section=6&page=-1
Aquí trobareu diferents informacions sobre els CREDA:
http://phobos.xtec.cat/llibres/prestatgeria/#

Hem trobat molt interessant aquest recurs, la Prestageria, un lloc on us podreu perdre entre el llibres i despertar la vostra imaginació!
També podeu aportar el vostre granet de sorra, ja que podeu enviar als administradors dels llibres la vostra aportació o obra i si a ells els sembla interessant us la publicaran!
Així doncs, tothom esteu convidats a participar-hi, és cosa d'animar-se!!!
SOM-HI!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada